Răspuns :
Te folosesti de formula : sin a - sin b = 2 sin ( (a - b) /2 ) cos ( (a +b)/2)
Particularizezi pt a = pi/8 si b = 3 pi pe 8
(a-b)/2 = 4 pi / 16 = pi / 4
(a + b)/2 = - 2 pi / 16 = - pi/8
Inlocuiesti si faci calculele si asta este.
Particularizezi pt a = pi/8 si b = 3 pi pe 8
(a-b)/2 = 4 pi / 16 = pi / 4
(a + b)/2 = - 2 pi / 16 = - pi/8
Inlocuiesti si faci calculele si asta este.
sin(pi/2-x)=cos(x), oricare ar fi x apartine R.
Deci E=sin(pi/8)-sin(3*pi/8)=sin(pi/8)-sin(pi/2-pi/8)=sin(pi/8)-cos(pi/8).
E^2=(sin(pi/8))^2+(cos(pi/8))^2-2*sin(pi/8)*cos(pi/8)=1-sin(pi/4)=1-rad(2)/2.
Cum E<0, deducem ca E=-rad(1-rad(2)/2).
Deci E=sin(pi/8)-sin(3*pi/8)=sin(pi/8)-sin(pi/2-pi/8)=sin(pi/8)-cos(pi/8).
E^2=(sin(pi/8))^2+(cos(pi/8))^2-2*sin(pi/8)*cos(pi/8)=1-sin(pi/4)=1-rad(2)/2.
Cum E<0, deducem ca E=-rad(1-rad(2)/2).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!