Răspuns :
2√3 =√2*2*3=√12
3√2=√3*3*2=√18
√12<√18
Incearva sa mai rezolvi si tu dupa modelul acesta , dar ai grija : -3√5=-√3*3*5 , deci nu pui sub radical semnul -, il lasi afara.Oricum se obs in ex tau faptul ca un nr negativ e mai mic decat unul pozitiv.Spor la treaba!!
3√2=√3*3*2=√18
√12<√18
Incearva sa mai rezolvi si tu dupa modelul acesta , dar ai grija : -3√5=-√3*3*5 , deci nu pui sub radical semnul -, il lasi afara.Oricum se obs in ex tau faptul ca un nr negativ e mai mic decat unul pozitiv.Spor la treaba!!
a) 2√3 si 3√2
2√3 = √2²×√3 = √4×3 = √12
3√2 = √3²√2= √9×√2 = √18
cu 12 < 18 ⇒ 2√3 < 3√2
b) 5√3 si 6√24
√(5²×3)=√75 si 6√24=√(6²×24)=√(36×24) deci 5√3<6√24
c) 5√3 si 4√6⇒√(3×5² ) =√75 si 4√6= √(4²×6)=√96 evident √75<√96 deci 5√3<4√6
d)-3√5 si-5√3 , -3√5=-√(3²×5)=-√45 si -5√3=-√(5²×3)=-√75 deci -3√5>-5√3
e) 3√6 si 2√5 deci √(3²×6)=√(54) si 2√5=√2²×5=√(20) deci 3√6>2√5
f) 2 pe 5√10 si 5 pe 3 √3
g) 2√3 si 7√2 deci√(2²×3) si √(7²×2) deci √12 si √98 deci 2√3<7√2
h)23√ si 4√33 nu e complet.. scris de catre tine............
i) 4√5 si - 2√3 deci 4√5=√4²×5=√(16×5)=√80 si -2√3=-√(2²×3)=-√12 evident 4√5>-2√3
2√3 = √2²×√3 = √4×3 = √12
3√2 = √3²√2= √9×√2 = √18
cu 12 < 18 ⇒ 2√3 < 3√2
b) 5√3 si 6√24
√(5²×3)=√75 si 6√24=√(6²×24)=√(36×24) deci 5√3<6√24
c) 5√3 si 4√6⇒√(3×5² ) =√75 si 4√6= √(4²×6)=√96 evident √75<√96 deci 5√3<4√6
d)-3√5 si-5√3 , -3√5=-√(3²×5)=-√45 si -5√3=-√(5²×3)=-√75 deci -3√5>-5√3
e) 3√6 si 2√5 deci √(3²×6)=√(54) si 2√5=√2²×5=√(20) deci 3√6>2√5
f) 2 pe 5√10 si 5 pe 3 √3
g) 2√3 si 7√2 deci√(2²×3) si √(7²×2) deci √12 si √98 deci 2√3<7√2
h)23√ si 4√33 nu e complet.. scris de catre tine............
i) 4√5 si - 2√3 deci 4√5=√4²×5=√(16×5)=√80 si -2√3=-√(2²×3)=-√12 evident 4√5>-2√3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!