Răspuns :
2x - 3 < 7(1+x) | aplicăm distribuția înmulțirii față de adunare
2x - 3 < 7 + 7x | scădem 2x din ambele părți ale inecuației
-3 < 7 + 7x - 2x | scădem 7 din ambele părți ale inecuației
-3 - 7 < 5x
-10 < 5x | ÷5
-2 < x adică x este strict mai mare decât -2
Cu alte cuvinte, dacă rezolvăm in Z, x poate fi -1, 0, 1, 2, 3,....
sau x∈{-1, 0, 1, 2, 3, ...}
Dacă rezolvăm în R, x∈(-2, +∞)
2x - 3 < 7 + 7x | scădem 2x din ambele părți ale inecuației
-3 < 7 + 7x - 2x | scădem 7 din ambele părți ale inecuației
-3 - 7 < 5x
-10 < 5x | ÷5
-2 < x adică x este strict mai mare decât -2
Cu alte cuvinte, dacă rezolvăm in Z, x poate fi -1, 0, 1, 2, 3,....
sau x∈{-1, 0, 1, 2, 3, ...}
Dacă rezolvăm în R, x∈(-2, +∞)
2x - 3 < 7(1+x) ⇒ 2x - 3 < 7 + 7x ⇒ -3 - 7 < 7x - 2x ⇒
⇒ -10 < 5x ⇒ 5x > -10 |:5 ⇒ x > -2 ⇒ x ∈ (-2, ∞) .
..
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!