Răspuns :
Notam numerele cu a,b,c. a+b+c =2016. a-b=b+c=673 de aici putem sa-l aflam pe a, folosind prima ecuatie adica a+b+c=2016; a+673=2016; a=2016-673; a=1343 apoi il aflam pe b, din a-b=673 ; 1343-b=673; b= 1343-673; b= 670; iar pe c il aflam ori din prima ecuatie (a+b+c=2016) sau a doua (b+c=673). 670 + c =673; c=673-670; c=3.
a+b+c=2016
a-b=b+c...=>a=2(b+c)
b+c=673
----------------------------------
a=?b=?c=?
a=2*(b+c)
a=2*673
a=1343
a-b=b+c
1343-b=673
b=1343-673
b=670
c=(a:2)-b
c=673-670
c=3
1343+670+3=2016
a-b=b+c...=>a=2(b+c)
b+c=673
----------------------------------
a=?b=?c=?
a=2*(b+c)
a=2*673
a=1343
a-b=b+c
1343-b=673
b=1343-673
b=670
c=(a:2)-b
c=673-670
c=3
1343+670+3=2016
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!