Răspuns :
In cazul de fata, poti considera radicalul o constanta, astefel incat " √2" devine x iar "√3" ar fi y. Asta doar sa poti intelege mai usor. Acum, daca inlocuim sus in felul asta, am avea: 3x+2y-2x+3y-x=. Acum scadem termenii la fel, x cu x si y cu y. =====> Ec=5y= 5√3. Asta faci si in ecuatia initiala: scazi sau aduni doar termenii cu acelasi radical . vei observa ca cele cu radical din 2 se reduc
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!