Răspuns :
[OM bisectoare unghiului AOB ⇒ m(∡MOB)=m(∡AOB)/2
[ON bisectoare unghiului BOC⇒ m(∡NOB)=m(∡BOC)/2
m(∡MON)=m(∡MOB)+m(∡NOB)=m(∡AOB)/2+m(∡BOC)/2=
=1/ 2·[m(∡AOB)+m(∡BOC)]
b)Stiind ca m(∡MON)=115° calculati m(∡AOB)+m(∡BOC)
m(∡MON)=1/ 2·[m(∡AOB)+m(∡BOC)]
115°=1/ 2·[m(∡AOB)+m(∡BOC)]
m(∡AOB)+m(∡BOC)=115°×2=230°
desenul e simplu 3 semidrepte care pornesc din punctul O
se noteaza OA,OB,OC
OM bisectoarea unghiului AOB
ON bisectoarea unghiului BOC
si asta e tot
[ON bisectoare unghiului BOC⇒ m(∡NOB)=m(∡BOC)/2
m(∡MON)=m(∡MOB)+m(∡NOB)=m(∡AOB)/2+m(∡BOC)/2=
=1/ 2·[m(∡AOB)+m(∡BOC)]
b)Stiind ca m(∡MON)=115° calculati m(∡AOB)+m(∡BOC)
m(∡MON)=1/ 2·[m(∡AOB)+m(∡BOC)]
115°=1/ 2·[m(∡AOB)+m(∡BOC)]
m(∡AOB)+m(∡BOC)=115°×2=230°
desenul e simplu 3 semidrepte care pornesc din punctul O
se noteaza OA,OB,OC
OM bisectoarea unghiului AOB
ON bisectoarea unghiului BOC
si asta e tot
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!