Răspuns :
g°f:A→C
g°f=g(f(a)) a∈A
Fie a1 ,a2∈A a1≠a2
Deoarece f injectiva , f(a1)≠f(a2)
dar f(a1)=b1 si f(a2)=b2 Deci b1≠b2 b1,b2∈B
Deoarece g injectiva g(b1)≠g(b2)
dar g(b1)=g(f(a1)) =g°f(a1) si
g(b2)=g(fa2))=g°(f(a2))
Deci a1≠a2 =.> g°f(a1)≠gf(a2))
=>g°f este injectiva
g°f=g(f(a)) a∈A
Fie a1 ,a2∈A a1≠a2
Deoarece f injectiva , f(a1)≠f(a2)
dar f(a1)=b1 si f(a2)=b2 Deci b1≠b2 b1,b2∈B
Deoarece g injectiva g(b1)≠g(b2)
dar g(b1)=g(f(a1)) =g°f(a1) si
g(b2)=g(fa2))=g°(f(a2))
Deci a1≠a2 =.> g°f(a1)≠gf(a2))
=>g°f este injectiva
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!