Răspuns :
3x +3=x+7 3x-x=7-3 2x=4 x=2 , E foarte simplu: inmultesti pe 3 cu tot ce ai in paranteza, dupa aceea muti pe x in bratul stang cu semnul schimbat si pe 3 in bratul drept tot cu semnul schimbat.
3(x+1) = x+7
3x+3=x+7
3x-x=7-3
2x=5
x=5:2
x=2,5
( inmultesti 3 cu fiecare din paranteza ,apoi muti x si 3 cu semn schimbat pt ca trece peste egal si apoi calculezi)
3x+3=x+7
3x-x=7-3
2x=5
x=5:2
x=2,5
( inmultesti 3 cu fiecare din paranteza ,apoi muti x si 3 cu semn schimbat pt ca trece peste egal si apoi calculezi)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!