Răspuns :
pp ca a=b=c atunci avem 1998:3=666 b-c=42 rezulta ca b=42+c=666+42=708 Deci:b=708,c=666 rezulta ca a=1998-(708+666)=1998-1374=574, deci a=1574
a+b+c=1998 b-c=42
a=1998-b-c a=1998-42 a=1956
1956+b+c=1998 b+c=1998-1956 b+c=42
b-c=42
b+c=42
______
-c se reduce cu+c si rezulta prin adunarea celor doua ecuatii 2b=84 b=84:2 b=42
inlocuiesc in a+b+c= 1998 1956+42+c= 1998 c=1998-1956-42 c=0
proba: 1956+42+0=1998
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!