Răspuns :
cu formulele cunoscute loga (b)= 1/log b(a)
si log a (b)= log c (b) * log a (c)
am prelucrat ultima parte a exerctiului
prima parte o copiez din boxa de dialog
la numarator
(1+1/2+1/4)log2(x)=(7/4) * log2(x)
la numitor
log 5 (x) +1/2 log 5 (x) -log5 (x) =1/2* log 5 (x)
si log a (b)= log c (b) * log a (c)
am prelucrat ultima parte a exerctiului
prima parte o copiez din boxa de dialog
la numarator
(1+1/2+1/4)log2(x)=(7/4) * log2(x)
la numitor
log 5 (x) +1/2 log 5 (x) -log5 (x) =1/2* log 5 (x)

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!