Răspuns :
a-b=175
a=b*13+7 (teorema impartirii cu rest) inlocuiesti a in prima relatie si obtii
b*13+7-b=175 rezulta 12b=175-7 rezulta b=168/12 rezulta b=14
a=14*13+7=189
a=b*13+7 (teorema impartirii cu rest) inlocuiesti a in prima relatie si obtii
b*13+7-b=175 rezulta 12b=175-7 rezulta b=168/12 rezulta b=14
a=14*13+7=189
a-b=175
a:b=13 rest7 ⇒ a=13xb+7
13b+7-b=175
13b-b=175-7
12b=168
b=168:12
b=14
a=13x14+7
a=189
V: 189-14=175
a:b=13 rest7 ⇒ a=13xb+7
13b+7-b=175
13b-b=175-7
12b=168
b=168:12
b=14
a=13x14+7
a=189
V: 189-14=175
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!