Răspuns :
2×23g 2×40g
2Na + 2H2O ⇒ 2NaOH+H2↑
46g xg
MNa=ANa=23g
MNaOH=ANa+AO+AH=23+16+1=40g
x=46×2×40/2×23
x=80g NaOH
2moli 2moli
2Na + 2H2O ⇒ 2NaOH+H2↑
2moli ymoli
nNa=m/M
nNa=46/23
nNa=2moli
y=2×2/2
y=2moli NaOH
2Na + 2H2O ⇒ 2NaOH+H2↑
46g xg
MNa=ANa=23g
MNaOH=ANa+AO+AH=23+16+1=40g
x=46×2×40/2×23
x=80g NaOH
2moli 2moli
2Na + 2H2O ⇒ 2NaOH+H2↑
2moli ymoli
nNa=m/M
nNa=46/23
nNa=2moli
y=2×2/2
y=2moli NaOH
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Chimie. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!