Răspuns :
Faci un sistem cu primele doua ecuatii si rezulta :
x=(2y)/3 si (2y)/3 + y =5, aduci a doua ecuatie la acelasi numitor, scoti y, care este egal cu 3, inlocuiesti in prima ecuatie, afli x, apoi calculezi x-y, care da egal cu -1.
Sper ca e bun
x=(2y)/3 si (2y)/3 + y =5, aduci a doua ecuatie la acelasi numitor, scoti y, care este egal cu 3, inlocuiesti in prima ecuatie, afli x, apoi calculezi x-y, care da egal cu -1.
Sper ca e bun

Salut ! Din x/y=2/3 => 3x=2y => x=2y/3 => 2y+3y=15 <=> 5y=15 => y=3
x+3=5 => x=2.
x-y = 2-3 = -1 => x-y = -1
x+3=5 => x=2.
x-y = 2-3 = -1 => x-y = -1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!