Răspuns :
[tex](x-1)^{2}-9\ \textless \ 0 \\
x^{2}-2*x*1+1-9\ \textless \ 0 \\
x^{2}-2*x+-8\ \textless \ 0 \\
d = (-2)^{2} -4*1*(-8) \\
d = 2^{2} +4*8 \\
d = 4 +32 \\
d = 36 \\
x_{1}= \frac{2+6}{2} = \frac{8}{2}=4\\
x_{2}= \frac{2-6}{2} = \frac{-4}{2}=-2\\[/tex]
(Vezi poza)
Ecuatia este mai mica decat 0 daca x∈(-2, 4)
Solutiile intregi ale ecuatiei sunt : (-2, 4) ∩ Z={-1, 0, 1, 2, 3}
(Vezi poza)
Ecuatia este mai mica decat 0 daca x∈(-2, 4)
Solutiile intregi ale ecuatiei sunt : (-2, 4) ∩ Z={-1, 0, 1, 2, 3}

x²-2x+1-9<0
x²-2x-8<0
x²-2x-8=0
Δ=4+32
Δ=36
√Δ=6
x₁=(2+6)/2=4
x₂=(2-6)/2=-2
Ecuatia este mai mica decat 0 daca x∈(-2,4)
(-2, 4)∩Z={-1,0,1,2,3}
x²-2x-8<0
x²-2x-8=0
Δ=4+32
Δ=36
√Δ=6
x₁=(2+6)/2=4
x₂=(2-6)/2=-2
Ecuatia este mai mica decat 0 daca x∈(-2,4)
(-2, 4)∩Z={-1,0,1,2,3}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!