👤

Aduceti la forma cea mai simpla expresia:
a) [tex] \sqrt{(2-3 \sqrt{3} ^{2} } + 2 [/tex] I 3- √13 I - 7,5 (4-√8)² + 6,4 : (5-1,8)=
b) I 7-2√3 I + I 1-3√3 I ² - 6(√3 +8 )- [tex] \sqrt{(2-7 \sqrt{3} ) ^{2} } [/tex] =

cel mai important este al doilea, va rog mult sa ma ajutati, Multumesc dau coroana!


Răspuns :

Punctul a. nu se poate rezolva sub nicio forma deoarece este scris sau enuntat gresit.
Din fericire b. este in regula de unde obtinem
|7-2√3|+|1-3√3|²-6(√3+8)-√(2-7√3)²=
7-2√3+(1-6√3+27)-6√3-48-|2-7√3|=
7-2√3+28-6√3-6√3-48-7√3+2=
-11-21√3 forma cea mai simpla a expresiei.