Răspuns :
le aduci pe toate in functie de 1.
sa zicem ca le scriem pe toate in functide de c.
deci:
c=2*b=>
=>b=c/2
c=c
a=5/6 *c
d=1/5 *a =1/5 *(5/6*c)=1/6*c
cand le aduni ai :
a+b+c+d =(5/6 *c) + c/2 +c +1/6*c =120 (inmultesti in stanga si in dreapta cu 6, sa 'scapi' de numitor)
5*c+3*c+6*c+c=720 <=>15*c=720 <=>48=c
acum inlocuiest in fiecare si poti afla a,b,d
sa zicem ca le scriem pe toate in functide de c.
deci:
c=2*b=>
=>b=c/2
c=c
a=5/6 *c
d=1/5 *a =1/5 *(5/6*c)=1/6*c
cand le aduni ai :
a+b+c+d =(5/6 *c) + c/2 +c +1/6*c =120 (inmultesti in stanga si in dreapta cu 6, sa 'scapi' de numitor)
5*c+3*c+6*c+c=720 <=>15*c=720 <=>48=c
acum inlocuiest in fiecare si poti afla a,b,d
[tex]a+b+c+d=120 \\ a=5/6*c=\ \textgreater \ c=6a/5 \\ c=2b=\ \textgreater \ b=c/2=\ \textgreater \ b=3a/5 \\ a+ \frac{3a}{5}+ \frac{6a}{5} + \frac{1}{5}*a=3a=120=\ \textgreater \ a=120/3=\ \textgreater \ a=40 \\ b=3a/5=\ \textgreater \ b=(3*40)/5=\ \textgreater \ b=120/5=\ \textgreater \ b=24 \\ c=2*b=\ \textgreater \ c=2*24=\ \textgreater \ c=48 \\ d=1/5*a=\ \textgreater \ d=1/5*40=\ \textgreater \ d=8 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!