Răspuns :
f(x)=x²+2(m+2)x+m²
Asociem un zerou functiei date:
x²+2(m+2)x+m²=0
a=1
b=2(m+2)
c=m²
∆=b²-4ac
∆x=[2(m+2)]²-4m²=(2m+4-2m)(2m+4+2m)=4(4m+4)=16(m+1)
∆=16(m+1)
pentru ∆=0 avem
16(m+1)=0
m+1=0
m=-1
Ordonata varfului trebuie sa fie =0, ori [tex] y_{V}=- \frac{b^2-4ac}{4a} [/tex], egalandul cu 0 trebiue ca numaratorul sa fie =0, deci: b²-4ac=0, adica
4(m+2)²-4m²=0, sau impartit cu 4 avem (m+2)²-m²=0, adica 4m+4=0, de unde m=-1
4(m+2)²-4m²=0, sau impartit cu 4 avem (m+2)²-m²=0, adica 4m+4=0, de unde m=-1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!