Răspuns :
a+b+c=984
a/4=b/3
c=a-b....aceasta relatie o introducem in prima:
a+b+a-b=984, sau 2a=984, rezulta a=984:2=492
Acum putem calcula b=3a/4=3x492/4=3x123=369
si c=a-b=492-369=123
a/4=b/3
c=a-b....aceasta relatie o introducem in prima:
a+b+a-b=984, sau 2a=984, rezulta a=984:2=492
Acum putem calcula b=3a/4=3x492/4=3x123=369
si c=a-b=492-369=123
a+b+c=984
4a=3b
c=a-b
a+b+a-b=984
2a=984
a=984÷2;. a=492
3a=4b
3×492=4b;. b=1476÷4; b=369
c=492-369; c=123.
r:
a=492
b=369
c=123
4a=3b
c=a-b
a+b+a-b=984
2a=984
a=984÷2;. a=492
3a=4b
3×492=4b;. b=1476÷4; b=369
c=492-369; c=123.
r:
a=492
b=369
c=123
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!