Răspuns :
a=gaini
b=iepuri
a+b=159 b=159-a
2a+4b=452
2a+4(159-a)=452
2a+636-4a=452
2a=184
a=92 gaini
b=159-92=67 iepuri
b=iepuri
a+b=159 b=159-a
2a+4b=452
2a+4(159-a)=452
2a+636-4a=452
2a=184
a=92 gaini
b=159-92=67 iepuri
a=gaini
b=iepuri
a+b=159
2a+4b=452
2a+2b+2b=452
2*(a+b)+2b=452
2*159+2b=452
318+2b=452
2b=452-318
2b=134
b=134:2
b=67
a+67=159
a=159-67
a=92
b=iepuri
a+b=159
2a+4b=452
2a+2b+2b=452
2*(a+b)+2b=452
2*159+2b=452
318+2b=452
2b=452-318
2b=134
b=134:2
b=67
a+67=159
a=159-67
a=92
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!