Din punctul meu de vedere, opera O scrisoare pierduta scrisa de I.L. Caragiale apartine genului dramatic, intrucat prezinta toate particularitatile acestui gen.
Genul dramatic reuneste toate operele scrise sub forma de dialog pentru a fi reprezentate in fata spectatorilor pe scena!
In primul rand, autorul isi exprima gandurile,sentimentele,ideile in mod indirect cu ajutorul actiunii si personajelor! Personajele prezente in acest act sunt Trahanache si Dandanache. Modul predominant de expunere este dialogul care are rolul de a diminuiza actiunea si ajuta la caracterizarea personajelor. Alte moduri de expunere sunt: descrierea si naratiunea, insa ele apar doar in indicatiile scenice.
In al doilea rand, prezenta indicatiilor scenice, care apar scrise in paranteze (" Mosul se apropie, se aud si urale "). Alt argument ar putea fi: folosirea constructiilor interogative ("cum becher") si a interjectiilor ("A"
In concluzie, avand toate cele mentionate anterior opera "O scrisoare pierduta" ( sau fragmentul extras din " O scrisoare pierduta" ) apartine genului dramatic!
P.S. Daca nu ai o limita de randuri ai mai putea adauga ca opera e impartita in: acte si scene ( unele au si tablouri )
SPER CA TI-AM FOST DE FOLOS!