Răspuns :
araia totala este = pi*R^2+pi*R*G aria laterala=pi*R*G
egalam obtinem din conditie obtinem
pi*R^2+pi*R*G=253 pi*R*G=11
inlocuim in aria totala pi*R^2+11=253
pi*R^2=242
R=radical din 242 supra pi
inlocuim inn arialaterala
obtinem
pi*R*G=11
G=11supra pi*radical din 242/pi
egalam obtinem din conditie obtinem
pi*R^2+pi*R*G=253 pi*R*G=11
inlocuim in aria totala pi*R^2+11=253
pi*R^2=242
R=radical din 242 supra pi
inlocuim inn arialaterala
obtinem
pi*R*G=11
G=11supra pi*radical din 242/pi
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!