👤

stiind ca a supra b = 1 supra2 , sa se calculeze 3b -2a supra 5b -4a

Răspuns :

 a supra lui b=1 supra 2 deci:
3b=3*2=6
2a=2*1=2
5b=5*2=10
4a=4*1=4

6-2 supra 10-4=  4 supra 6
raspuns:4 supra 6
Daca a supra b=1 supra 2=> a=1 si b=2 si putem inlocui si vine 3×2-2×1 supra 5×2-4×1, adica 6-2 supra 10-4 => 4 supra 6, care se simplifica cu 2 si este egal cu 2 supra 3. Sper ca te-am ajutat! :*
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!


Ze Lesson: Alte intrebari