Răspuns :
Ipostaza eului liric in aceasta poezie este cea de indragostit, fiind remarcata prin prezenta marcilor lexico-gramaticale specifice:la mine, te iubesc, numai eu stiu sa le ascult.
Indragostitul isi manifesta dorinta puternica si aceea fiind de a-si pastra iubita ideala aproape de inima sa.
Versul ,,O,ramai,ramai la mine'' este rugaciunea padurii(naturii) de a ramane alaturi de poet.Eul liric se face remarcat prin verbele la persoana intai(,,iubesc'',,,stiu'',,,sa ascult'',...) si forme pronominale la persoana intai(,,eu'') si a doua(,,te'',,,tai'').Eul liric se afla in mai multe ipostaze,precum:confesiva(isi marturiseste gandurile si sentimentele prin intermediul figurilor de stil,exclamatiei(,,Te iubesc atât de mult!''),intrebarii retorice de la finalul poeziei,,Unde eşti, copilărie,/Cu pădurea ta cu tot?''),meditativa(,,Anii tăi se par ca clipe,/Clipe dulci se par ca veacuri."-semnifica gandurile poetului asupra trecerii vietii),nostalgica si completativa(admiratia frumusetii naturii).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!