Răspuns :
f(x)=5x-1 daca A apartine G(functiei)
=> 2m = 5*(m-1) - 1 si rezolvam ecuatia in ,,m" ...
2m = 5m-5-1
5m-2m = 5+1
3m = 6
m = 2 => A(1 ; 4) E G(f)
=> 2m = 5*(m-1) - 1 si rezolvam ecuatia in ,,m" ...
2m = 5m-5-1
5m-2m = 5+1
3m = 6
m = 2 => A(1 ; 4) E G(f)
punem conditia f(x)=y unde x este m-1 iar y este 2m
inlocuim im egalitate
f(m-1)=2m
5(m-1)-1=2m
5m-5-1=2m
5m-2m=5+1
3m=6
m=2
deciA(1,4)
inlocuim im egalitate
f(m-1)=2m
5(m-1)-1=2m
5m-5-1=2m
5m-2m=5+1
3m=6
m=2
deciA(1,4)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!