Fie functia f:R->R,f(x)=(3a - 1)x + 6 - 2a. Valoarea lui a pentru care graficul functiei trece prin originea axelor este egala cu: (vreau rezolvarea completa daca se poate , completa însemnând cu tot cu ecuatie si calcule. Multumesc)
ca sa treaca prin origine inseamna ca concomitent si x este o si f(x) este 0 inlocuim in functia data 0 = (3a-1)*0 + 6 - 2a inmultirea la 0 da 0 deci 6 - 2a = 0 2a = 6 a = 6/2 a=3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!