Răspuns :
x²-2x-1²+x²+2*x*2+2²-x²-2²=24
x²-2x-1+x²+4x+4-x²-4=24(+x² cu -x² se reduc si da 0)(+4 cu -4 se reduc si da 0)
x²-2x+4x-1-24=0
x²+2x-25=0
Δ=b²-4ac
=2²-4*1*(-25)
=4+100
104
x₁,x₂=[tex] \frac{-b+- \sqrt{D} }{2a} [/tex]
=-2+-√104supra 2
x1=-2-√104 supra 2
x2=-2+√104 supra 2
b)
x²-2*x*2-2²+x²+2x+1²-x²+1²=14
x²-4x-4+x²+2x+1-x²+1=14(+x² cu -x² se reduc si da 0 )
x²-4x+2x+1+1-14=0
x²-2x-12=0
Δ=b²-4ac
=(-2)²-4*1(-12)
=4+48
=32
x1,x1=-b+-(aici trebuie sa vine unul sub altul)√32supra 2
x1=-(2)+√32supra2
=2+√32 supra 2
x2=-(-2)-√32 supra 2
=2-√32 supra 2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!