Răspuns :
Oamenii ce trăiesc la oraș (orășenii) își ghidează și își trăiesc viața de zi cu zi după un set de legi și convenții stabilite de către mai marii orânduielilor din acea vreme: micii funcționari răspund în fața superiorilor ( primarul, prefectul, polițistul), aceștia, la rândul lor, răspund în fața Împăratului. Ierarhia este bine stabilită și nicio acțiune nu se produce fără a fi adusă la cunoștința superiorului.
Oamenii munților, izolați în comunitățile lor mici, trăiesc după legi nescrise, străvechi, se ghidează după ceea ce le spune propria lor judecată, își construiesc existența după posibilități. Am putea spune că oamenii de la munte au o anumită libertate de a acționa, fără a fi mereu nevoiți să ceară încuviințarea cuiva. Acest lucru poate fi unul pozitiv, această libertate fiindu-i benefică omului, dar și unul negativ, deoarece uneori libertatea este prost înțeleasa și oamenii pot fi capabili de lucruri neplăcute.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!