Răspuns :
E(x)=3x+1
E(-1)= 3*(-1) +1= -3+1=-2
E(0)=0+1=1
E(1)=3*1+1=4
=>E(-1)+E(0)+E(1)=-2+1+4=-2+5=+3
Cand ai, sa zicem , E(X) =3x+1, iar concluzia iti cere sa afli E(n) , il inlocuiesti pe x cu n in ecuatia respectiva ( 3x+1 in cazul de fata) .
E(-1)= 3*(-1) +1= -3+1=-2
E(0)=0+1=1
E(1)=3*1+1=4
=>E(-1)+E(0)+E(1)=-2+1+4=-2+5=+3
Cand ai, sa zicem , E(X) =3x+1, iar concluzia iti cere sa afli E(n) , il inlocuiesti pe x cu n in ecuatia respectiva ( 3x+1 in cazul de fata) .
E(x)= 3x+1
Inlocuim pe x din expresie cu numarul dat , adica , acelea fiind -1 0 1
E(-1), inlocuim pe x cu -1
E(-1)= 3*(-1)+1 = -3+1 = -2
E(-1)= -2
E(0)= 0+1= 1
E(0)= 1
E(1) =3+1 = 4
E(1)= 4
E( -1)+E(0)+E(1)
-2+1+4 = 3
Inlocuim pe x din expresie cu numarul dat , adica , acelea fiind -1 0 1
E(-1), inlocuim pe x cu -1
E(-1)= 3*(-1)+1 = -3+1 = -2
E(-1)= -2
E(0)= 0+1= 1
E(0)= 1
E(1) =3+1 = 4
E(1)= 4
E( -1)+E(0)+E(1)
-2+1+4 = 3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!