Răspuns :
2 × ( 2 + ( 4 + 4 × 245 ) : 3 ) =
2 × ( 2 + ( 4 + 980 ) : 3 ) =
2 × ( 2 + 984 : 3 ) =
2 × ( 2 + 328 ) =
2 × 330 = 660
3 × ( 5 × ( 4 + 1 ) - ( 8 × 3 ) : 6 ) + 7 =
3 × ( 5 × 5 - 24 : 6 ) + 7 =
3 × ( 25 - 4 ) + 7 =
3 × 21 + 7 =
63 + 7 = 70
Răspuns:
660
70
Explicație pas cu pas:
a)2×[2+(4+4×245):3]
înmulțim numerele
2×[2+(4+980):3]
adunam numerele
2×(2+984:3)
împărțim numerele
2×(2+328)
adunam numerele
2×330
înmulțim numerele
660
b)3×[5×(4+1)-(8×3):6]+7
adunam si înmulțim numerele din paranteza
3×(5×5-24:6)+7
înmulțim si împărțim numerele
3×(25-4)+7
scadem numerele
3×21+7
înmulțim numerele
63+7
adunam numerele
70
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!