Răspuns :
I. Cu două numere.
1. /-------/
2. /-------/.2./
suma =36
36-2=34
34:2=17 (numărul 1.)
17+2=19 (numărul 2.)
II. Cu 3 numere.
1. /-------/
2. /-------/.2./
3. /-------/.2./.2./
Suma = 36
36-(2+2+2)=
36-6=30
30:3=10(numărul 1.)
10+2=12(numărul 2.)
10+2+2=14(numărul 3.)
III.Cu 4 numere.
1. /-------/
2. /-------/.2./
3. /-------/.2./.2./
4. /-------/.2./.2./.2./
suma=36
36-(2+2+2+2+2+2)=
36-12=24
24:4=6(numărul 1.)
6+2=8(numărul 2.)
6+2+2=10(numărul 3.)
6+2+2+2=12(numărul 4.)
IV.Cu 6 numere.
1. /-------/
2. /-------/.2./
3. /-------/.2./.2./
4. /-------/.2./.2./.2./
5. /-------/.2./.2./.2./.2./
6. /-------/.2./.2./.2./.2./.2./
suma=36
36-30=6
6:6=1(nr. 1.)
Și de aici poți afla si tu. aduni doi..
1. /-------/
2. /-------/.2./
suma =36
36-2=34
34:2=17 (numărul 1.)
17+2=19 (numărul 2.)
II. Cu 3 numere.
1. /-------/
2. /-------/.2./
3. /-------/.2./.2./
Suma = 36
36-(2+2+2)=
36-6=30
30:3=10(numărul 1.)
10+2=12(numărul 2.)
10+2+2=14(numărul 3.)
III.Cu 4 numere.
1. /-------/
2. /-------/.2./
3. /-------/.2./.2./
4. /-------/.2./.2./.2./
suma=36
36-(2+2+2+2+2+2)=
36-12=24
24:4=6(numărul 1.)
6+2=8(numărul 2.)
6+2+2=10(numărul 3.)
6+2+2+2=12(numărul 4.)
IV.Cu 6 numere.
1. /-------/
2. /-------/.2./
3. /-------/.2./.2./
4. /-------/.2./.2./.2./
5. /-------/.2./.2./.2./.2./
6. /-------/.2./.2./.2./.2./.2./
suma=36
36-30=6
6:6=1(nr. 1.)
Și de aici poți afla si tu. aduni doi..
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!