Răspuns :
a)20 pe 63 - 2 pe 9= (amplificam fractia 2 pe 9 cu 7)=20 pe 63 - 14 pe 63= 6 pe 63 (simplificam fractia cu 3)= 2 pe 21
b) 11 pe 24 - 5 pe 1 = (amplificam 5 pe 1 cu 24)= 11 pe 24 - 120 pe 24= 4 intregi si 13 pe 24
c)5 pe 18 - 1 pe 6= (amplificam 1 pe 6 cu 3)= 5 pe 18 - 3 pe 18= 2 pe 18 (simplificam cu 2)=1 pe 6
d)1 pe 4 - 3 pe 16= (ampificam fractia 1 pe 4 cu 4)= 4 pe 16- 3 pe 16=1 pe 16
b) 11 pe 24 - 5 pe 1 = (amplificam 5 pe 1 cu 24)= 11 pe 24 - 120 pe 24= 4 intregi si 13 pe 24
c)5 pe 18 - 1 pe 6= (amplificam 1 pe 6 cu 3)= 5 pe 18 - 3 pe 18= 2 pe 18 (simplificam cu 2)=1 pe 6
d)1 pe 4 - 3 pe 16= (ampificam fractia 1 pe 4 cu 4)= 4 pe 16- 3 pe 16=1 pe 16
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!