Răspuns :
x = 8y + 4
x + y = 67
8y + 4 + y = 67
9y = 67 - 4
9y = 63
y = 7
x = 7 · 8 + 4 = 56 + 4 = 60
x + y = 67
8y + 4 + y = 67
9y = 67 - 4
9y = 63
y = 7
x = 7 · 8 + 4 = 56 + 4 = 60
il scoatem pe x=8y+4
il inlocuim 8y+y+4=67
mutam patru 8y+y=67-4 adica =63
9y=63, atunci il scoatem pe y
y=63:9 y=7
apoi calculam x=8y+4=8*7+4=56+4=60
x=60...
sper ca te-am ajutat si ai inteles... coronita? :-)
il inlocuim 8y+y+4=67
mutam patru 8y+y=67-4 adica =63
9y=63, atunci il scoatem pe y
y=63:9 y=7
apoi calculam x=8y+4=8*7+4=56+4=60
x=60...
sper ca te-am ajutat si ai inteles... coronita? :-)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!