Răspuns :
formam binom :
( x² + 5x) ·[ ( x² + 5x) + 2] + 1
= ( x² + 5x)² + 2· ( x² + 5x) + 1²
= ( x² + 5x + 1)² patrat perfect
( x² + 5x) ·[ ( x² + 5x) + 2] + 1
= ( x² + 5x)² + 2· ( x² + 5x) + 1²
= ( x² + 5x + 1)² patrat perfect
Avem expresia:
E(x) = (x²+5x)(x²+5x+2)+1
Notam x²+5x =y si obtinem expresia:
E(y) = y(y+2)+1= y²+2y+1=(y+1)²
Revenim asupra notatiei si avem:
E(x) = (x²+5x+1)²
E(x) = (x²+5x)(x²+5x+2)+1
Notam x²+5x =y si obtinem expresia:
E(y) = y(y+2)+1= y²+2y+1=(y+1)²
Revenim asupra notatiei si avem:
E(x) = (x²+5x+1)²
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!