Răspuns :
se rezolva prin metoda mersului invers
54 - 4 x 3 : [ 2 x 11 - 5 - ( 5 x 4 - a )] + 14 x 2 = 76
il aducem acum la o forma mai simpla rezolvand inmultirile
54 - 12 : [ 22 - 5 - ( 20 - a )] + 28 = 76
54 - 12 : [ 17 - ( 20 - a )] = 76 - 28 = 48
54 - 48 = 12 : 17 - ( 20 - a )
12 : 17 - ( 20 - a ) = 6
17 - ( 20 - a ) = 12 : 6
17 - ( 20 - a ) = 2
17 - 2 = 20 -a
15 = 20 - a
20 - a = 15
a = 20 - 15
a = 5
54 - 4 x 3 : [ 2 x 11 - 5 - ( 5 x 4 - a )] + 14 x 2 = 76
il aducem acum la o forma mai simpla rezolvand inmultirile
54 - 12 : [ 22 - 5 - ( 20 - a )] + 28 = 76
54 - 12 : [ 17 - ( 20 - a )] = 76 - 28 = 48
54 - 48 = 12 : 17 - ( 20 - a )
12 : 17 - ( 20 - a ) = 6
17 - ( 20 - a ) = 12 : 6
17 - ( 20 - a ) = 2
17 - 2 = 20 -a
15 = 20 - a
20 - a = 15
a = 20 - 15
a = 5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Ne dorim ca informațiile furnizate să vă fi fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne bucură, iar pentru acces rapid, adăugați-ne la favorite!